illustration
Uratarinoita

Vaihtelu ja mukavat työkaverit virkistävät – “hyvä yhteishenki on myös Slackissä läsnä”

Opiskellessaan sähkötekniikkaa Stefan Michetschläger huomasi, että ohjelmistokehityksen kurssit kiinnostivat häntä kaikkein eniten. Hän oli aina ollut kiinnostunut kielistä ja myös ohjelmointikielten opiskelu herätti samanlaista innostusta. Niin kypsyi ajatus ohjelmistokehittäjän urasta, ja nyt 30 vuotta myöhemmin Stefan on edelleen samalla tiellä.

Stefan muutti Saksasta Suomeen vuonna 1993 ja on siitä asti tehnyt uraa IT-alalla. Uralle on mahtunut monenlaista työtä aina Android- ja iOS-kehityksestä tuotepäällikön ja softatestaajan hommiin. Loihde Factorilla Stefan aloitti kuusi vuotta sitten. Noiden vuosien aikana hän on tehnyt erilaisissa projekteissa esimerkiksi MTV:llä, Ouralla ja Postilla. Stefan on mukana myös edistämässä Factorin omia sisäisiä projekteja.

“Työ Factorilla on ollut monipuolista ja mielenkiintoista. Olen ollut mukana useammassa tunnetun ja korkean profiilin asiakkaan projektissa. Asiakasprojektien lisäksi meiltä löytyy myös muuta vaihtelua uralle. Olen ollut mukana esimerkiksi Factorin Parvitoiminnassa sekä tulevaisuus- ja ennakointityössä”, Stefan kertoo.

Parhaaksi asiaksi työssään Stefan mainitsee juurikin sen, että vaihtelua on ja se virkistää.

“Tällä alalla joka päivä on erilainen, ja aina tulee vastaan uusia mahdollisuuksia ja haasteita. Tylsistymään ei pääse kovin helposti!”

Miksi Factorilla viihdytään?

Stefan on viihtynyt Factorilla jo vuosia ja syy siihen on selvä: innostavien projektien lisäksi mukavat työkaverit Factorin toimistolla ja asiakkaalla ovat saaneet työpaikan tuntumaan omalta.

“Factor on mukavin työpaikkani tähän asti. Tämä on todella inhimillinen yhteisö, jossa on mukavia ihmisiä. Toimistolle on aina kiva tulla. Teen paljon töitä myös etänä ja asiakkaan tiloissa, mutta hyvä yhteishenki on silloinkin läsnä esimerkiksi Slackin kautta”, Stefan sanoo.

Sosiaalisena ja puheliaana ihmisenä Stefan pitää mukavaa ja monipuolista työyhteisöä erityisen korkeassa arvossa.

“Sosiaalinen aspekti on minulle tosi tärkeä töissä. Minusta on hienoa, että Factorilla järjestetään paljon myös erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja ja esimerkiksi yhteisiä lounaita. Vaikka ei aina pääsisikään mukaan, on kiva tietää, että on mahdollisuus osallistua.”

Factorin tiimiin etsitään koko ajan uusia työkavereita. Stefan kertoo kokemuksen syvällä rintaäänellä hyvän vinkin nuoremmille koodareille, jotka ovat aloittelemassa uraansa alalla ja ehkäpä joku päivä päätyvät Factorille hommiin:

“Yritä ensin tulla huippuasiantuntijaksi yhdellä alustalla sen sijaan, että opiskelisit montaa eri asiaa. Niin on helpompi saada töitä ja elämä on helpompaa!”

Stefan on perehtynyt työssään esimerkiksi vastuullisuusasioihin ja siihen, miten tehdään vastuullista koodia. Hän uskoo asian olevan tärkeä erityisesti tulevaisuuden kehittäjille. Stefanille vastuullisuus on erottamaton osa jokapäiväistä käytännön työtä aina saavutettavien palvelujen rakentamisesta hyvään dokumentointiin ja selkeään koodiin.

“Yhtenä tärkeänä neuvona kehittäjille sanoisin, että koodi kannattaa pitää mahdollisimman yksinkertaisena ja poistaa käyttämätön koodi. Näin kehitettävistä palveluista tulee energiatehokkaampia, kestävämpiä ja helpommin ylläpidettäviä.”

Lue blogista lisää Stefanin ja muiden Loihde Factorin koodareiden ajatuksia vastuullisesta kehittämisestä.

Sopisitko sinä meidän tiimiin?
Ota rohkeasti yhteyttä meihin, niin jutellaan lisää!

Haluatko kuulla lisää tästä aiheesta? Jätä yhteystietosi niin olemme yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn tietojeni tallentamisen ja käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti.