illustration
Uratarinoita

Tiedon tulkitsija

Olen datamaailman tutkimusmatkailija ja tulkki. Alunperin innostuin alan monipuolisuudesta eikä into ole laantunut ajan kuluessa: opin yhä uutta joka päivä.

Data-analyytikkona ja -visualistina minusta on kiehtovaa järjestää ja tutkia kerättyä dataa sekä etsiä vastauksia asiakkaan kysymyksiin. Työhöni kuuluu myös tiedon tulkitseminen eli sen esittäminen ymmärrettävässä muodossa erilaisten visualisointien avulla. Analyysin aikana herää usein myös uusia kysymyksiä, joihin haen vastauksia vaikkapa haastatteluilla tai kyselylomakkeilla. Tarvitsen työssäni järjestelmällisyyttä ja kykyä ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa. Kaikkein mukavinta työssä ovat työkaverit, mielenkiintoiset datasetit, sekä useiden eri osaamisalueiden, kuten datan keräämisen suunnittelun, visuaalisen suunnittelun, käyttäjän ymmärtämisen ja datan analysoinnin yhdistäminen.